Bunları biliyor musunuz? 1

Ordaki bir tamamen kendime psikolojik baskıdır. Devamı gelmesi dileğidir.
Ayrıca anlatıcaklarımı maddelere dökmek gereksiz detaylardan kendimi kurtarmak içindir. Söyliyim bitsin, yoksa anlat anlat... öfff bak hala yazıyorum. Başla!

1. Ayrişlerin övüne övüne bitiremediği Guiness adlı kara biranın 250. yılının reklamları hergün tv'de gözümüze sokulduğunu, Sırf dublinde değil dünyada etkinliğe doyamadıklarını (o kadar reklama 1 cent indirim yoktu) Bu şehri daha akşam 10da bu kadar kudurmuş görmediğimi, bir sipikerin canlı yayında yanlışlıkla söylediği gibi "anam bunlar coşmuş" dediğimi... (Sonra öğrendim ki sürekli kutlanan bişey diil bu yıla özel bir kampanyaymış gizli gizli kendisi)
* (bu yıldızı aşağıda bağlıycam olaya, dip not bu)


2. Dublinin kültürüne kültür katan kültür gecesi, her türlü sanatsal ve kültürel aktivitenin gerçekleştiği mekan geceyarısına kadar açık olduğunu ve benim yakın -ve müzelerden nefret eden- bir arkadaşım da inadına veda partisini o gece yaptığını. (Şerefsiz herif...)

3. Trinity college'da mastera başlayan emmet'in dönem öncesi okul turuna gideceği sırada onun katılıcağı turun ertesi güne ertelendiğini, çünkü 20yi aşan topluluklarda domuz gribine yönelik tedbir medbir alınamadığını... (bu hassasiyeti 3 ay öncesinden uk'de görmeme rağmen irlandaya yeni geldiğini)

4. Referandum heyecanının geçmesine rağmen hala sokaklarda çok sık olmamakla birlikte (algıda seçicilik) Hello Lisbon Hello Turkey No Way! afişini gördüğümü, işin acıklı kısmı bu konunun tr'yle alakasının olmadığını (varsa açıklayınız)

5. (ahanda bu çok bomba) geçen hafta partiden partiye koştuğumu (bok var!) bi kaç gün sonra artık yeter valla bi uğrayıp döncem dediğim gün ingiliz hatunların parti için verdiği adresin şehrin en muhteşem yerinde nasıl oluyosa feci acayip ve buralarda bulunamayacak kadar izbe bi sokağındaki social club adı altında türk kahvesi olduğunu, partinin gizli olduğunu(herkesten gizli, dikkatinizi çekerim), giriş parmasını vermemekteki kararlılığım ve ilk görüşte turist ayağına yattığım için kapıdaki doğulu abilerimizin hadi bizden olsun demekten vazgeçtiğini, içerdekilerin anlattığına göre 80lerden kalma neon ışıklı ortamın çok egzotik olduğunu :)... (feci detaylar var gençler talep edene arz edilir)

6. Evimizin dibindeki supermarketteki (24 saat açık) kafayı kazımış, bıyıklı hintli 50sinde karizmatik güvenlik görevlisiyle kanka olduğumu ve her içeri girdiğimde benim sigara içişimin nasıl da hata olduğu ve onun yoga huzurunu dinlediğimi..

7. (biraz da şehirden bahsedelim) Alkol satışının akşam 10dan sonra yasak olması nedeniyle bütün marketlerin 9.30-10 arası tıkabasa dolduğunu ve kalabalıktan nerde ne parti olduğunu öğrenebileceğinizi...

8. Şehirde özellikle genç kızlarda sokağa 2 kilo fondötenle birlikte pijamayla gezmenin moda olduğunu, bu pijamaların gerçekten pijama olduğunu, gün gelip jaguar, panter desenli bile olabileceğini... Sırf bu nedenle herşeyin çok ucuz olduğu muhteşem mağaza Penny's'de en çok pijama reonlarının dolu olduğunu... (allah da sizin...)

9. Şehirde sürekli bir siren sesi haki olduğunu...

10. Birkaç gündür götümün donduğunu ama dün kaloriferleri nasıl çalıştırıcağımı öğrendiğim için gülümseyerek sıcacık uyuduğumu... (ya gözünüzü sevem bana dönmeden bi hatırlatın odamdaki kaloriferin ayar düğmesini çekip buraya yükliyim, inanılmaz bişey)

11. Ayrişlerin kesinlikle ve kesinlikle bu dünyaya yol tarif etmek için geldiklerini, bu nedenle tamam sağolun anladım dediğinizde bile en az iki kere daha tarif ettiklerini, bu nedenle ilk tarifin bittiğini anladığınız an ileriye doğru adım atarak aceleniz olduğunu kesnlikle çaktırmanız gerektiğini...

12. Bahar'ın durup durup bi başladı mı yazmayı durduramadığını, ve bi oturuşta 12 madde yazabileceğini

Biliyor muydunuz???...

* Bir partide içtiği birayla yetinemeyen bir insan görünümlü kişi guiness kutusunu ikiye bölerek güya küllük ihtiyacını karşılayacaktır. İkiye ayrılmış kutuyu ve içindeki küçük beyaz pinpon topu benzeri topcuğu gören bahar ve arkadaşı bu ne laaaa der (ingilizce de laaa efekti sesi inceltip kalınlaştırarak verilebilmektedir) kısa bir süre düşündükten sonra baharın kafasının üstünde yanmayasıca bir ışık yanar ve dahiyane fikrini söyler. Yahu bugün Arthur's Day (guinessin 250. yılı işte) değil mi? kesin içinden bişey çıkcak topun. yemin ederim çok mantıklı gelmişti. Sonra bir guiness hayranı olayı açıklığa kavuşturur ve çok yoğun, farklı ve zor sönen köpüğün engellenmesi için konduğunu söyler. Bahar da ne olur? göt.

Tamam bitti gençler. Dağılın... ( bu espriyi yapmasam çatlardım 2) (birincisi için bakınız bi yazım, " bu ülke süper, inanmazsın küçücük çocuklar bile ingilizce konuşmayı biliyo)

Yorumlar

Popüler Yayınlar